LANCIA CLUB HELLAS

Το όνομα Lancia αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εάν επρόκειτο να περιγραφεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο ονομάστηκε από τον Vincenzo Lancia με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν "Πάθος". Το γιατί ελπίζουμε ότι θα το ανακαλύψετε στις επόμενες ενότητες του site...

Tο Lancia Club Hellas

αντιπροσωπεύει τις προσπάθειες των φίλων τηςLancia εν Ελλάδι, οι οποίοι οργάνωσαν μια Λέσχη της οποίας η δράση έγκειται πέρα οποιοδήποτε οικονομικού συμφέροντος ,και η οποία έχει αποκλειστικό στόχο να προάγει και να διαφυλάττει την εικόνα και το όνομα της Lancia ,με την υποστήριξη της μητρικής εταιρίας Lancia ως αποκλειστικά και επίσημα εξουσιοδοτημένη και αναγνωρισμένη λέσχη Λάντσια εν Ελλάδι, διάμεσου επίσημης Εγκρίσεως την οποία διαθέτει η Λέσχη μας από το Lancia Club Italia για λογαριασμό της Lancia . Οραματιζόμαστε ότι η Λέσχη αυτή θα προωθήσει την εικόνα της μάρκας αυτής εν Ελλάδι και θα συμβάλει τόσο στην διαφύλαξη των Ιστορικών οχημάτων Lancia αλλά και την επιλογή νέων οχημάτων της μάρκας, μέσω εκπτώσεων και διευκολύνσεων που παρέχει η Λέσχη σε όσους επιλέξουν την αγορά ενός νέου οχήματος Lancia. Η πιστοποίηση της γνησιότητας των Ιστορικών Οχημάτων Lancia καθώς και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ιστορικών Οχημάτων Lancia Ελλάδος με κριτήριο την γνησιότητα τους καθώς και διοργάνωση και δραστηριοτήτων, σε συνεργασίατο Lancia Club Italia είναι μερικά από όσα περιλαμβάνονται στους θεμελιώδεις στόχους της Λέσχης μας.
Αυτή η ενότητα παρουσιάζει σύντομα την ταυτότητα του Lancia Club Ελλάδος, τους σκοπούς του και τα σχέδια ανάπτυξης που σχετίζονται με την ίδρυσή του.

 

 

Τα αυτοκίνητα Lancia έχουν μακρά παράδοση επιτυχιών στην Ελλάδα. Για να μην αναφερθούν μόνο θρυλικά πλέον αυτοκίνητα όπως η Fulvia, η Delta, η Dedra καθώς και το Ypsilon πέτυχαν στην Ελληνική αγορά τη δεκαετία του '90 μερίδια, τα οποία μπορούν ίσως να συγκριθούν με τα αντίστοιχα Ιταλικά! Τα αυτοκίνητα Lancia είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένα στην Ελλάδα και υπάρχουν πολλοί φίλοι τους που παραμένουν πιστοί στον διάσημο κατασκευαστή της άλλης πλευράς της Αδριατικής, η οποία χωρίζει τις δύο χώρες.

Όμως, παρά την επιτυχία της Lancia στην Ελλάδα, δεν είχε ιδρυθεί ή παρουσιαστεί στο διαδίκτυο αντίστοιχο Lancia Club. Αυτό το γεγονός ήταν αντίθετο σ'αυτήν την επιτυχία και εμπόδιζε οποιαδήποτε επικοινωνία ή ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών με τις αντίστοιχες λέσχες στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Ήταν λοιπόν με την πρωτοβουλία μιας ομάδας Ελλήνων Φίλων της Lancia που αυτό το site έγινε πραγματικότητα. Το οραμά τους είναι να φέρουν το Ελληνικό Lancia Club σε αντίστοιχο επίπεδο με τη διάδοση των αυτοκινήτων Lancia στην Ελλάδα και να αναπτύξουν ενεργώς την επικοινωνία και ανταλλαγή δραστηριοτήτων με τα Ευρωπαiκά Lancia Clubs.
 Σκοποί

  Οι σκοποί του Lancia Club Hellas είναι απλοί, συγκεκριμένοι και συμπαγείς:

  • Ενδυνάμωση του Brand name της Lancia και Autobianchi - ίδρυση Μητρώου Ιστορικών Οχημάτων Lancia Ελλάδος
  • Να συγκεντρώνει στους κόλπους του όλους τους ιδιοκτήτες, κατόχους και φίλους οχημάτων LANCIA και Autobianchi στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να προωθεί, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση παλαιών οχημάτων, την αναπαλαίωση αυτών, τη σωστή συντήρηση αυτών, εγγράφοντας τα παλαιά ιστορικά μοντέλα στο Registro LANCIA Hellas.Να δημιουργήσει το μητρώο Lancia στο οποίο θα εγγράφονται όλα τα οχήματα Lancia ιστορικού ενδιαφέροντος εφόσον αυτά δεν έχουν υποστεί μετατροπές ή βελτιώσεις, μηχανικές ή αισθητικές και εφόσον η συντήρησή τους γίνεται με χρήση ανταλλακτικών της Lancia.

  • Lancia Style- Ιστορικό Αρχείο Lancia Ελλάδος
   Να προωθεί τη μελέτη των οχημάτων Lancia προβάλλοντας την φιλοσοφία κατασκευής τους και το τεχνολογικό υπόβαθρο της Lancia.

   Να συλλέγει οποιοδήποτε πληροφοριακό υλικό: έντυπο, φωτογραφικό, κινηματογραφικό, εγχειρίδια επισκευών Lancia, να δημιουργήσει στην έδρα του Κέντρο Πληροφοριακού Υλικού Lancia, το οποίο θα αποτελεί ιδιοκτησία του Σωματείου  και θα τηρείται κατάλογος με ημερομηνία προσθήκης νέου υλικού.

    

  • Συντήρηση και Αποκατάσταση
   Να συναθροίζει όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ή να προωθήσουν την αναζήτηση, αγορά, σωστή συντήρηση-διατήρηση με γνήσια ανταλλακτικά LANCIA και χρήση οχημάτων LANCIA ιστορικού-συλλεκτικού ενδιαφέροντος αλλά και σύγχρονων οχημάτων..

  • Συναντήσεις και Δραστηριότητες

   Να διοργανώνει εκδηλώσεις ιστορικού, πολιτισμικού και αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος σε Ελληνικό έδαφος και να συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με την ίδια την Lancia ή άλλους φορείς.

    

   Να εκδίδει έντυπα, είτε με τη μορφή ενημερωτικών περιοδικών, είτε με τη μορφή  βιβλίων, είτε με τη μορφή ανακοινώσεων ή έκτακτων εκδόσεων, εξειδικευμένων  πάνω σε θέματα που αφορούν το όχημα Lancia  και εν γένει το κλασικό όχημα, και  τη συντήρηση αυτού.

    

    Τη διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, περιηγήσεων και εκδρομών, ενημερωτικών σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συμποσίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων  με αντικείμενο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων  πάνω σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο γενικότερα και τη χρήση αυτού, ή άλλων συναφών ή σχετικών θεμάτων.

    

   Τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο ιστορικό ή μη, την πιστοποίηση ιστορικών οχημάτων με τους αρμόδιους ή σχετιζόμενους  φορείς του Δημοσίου ή φορείς του εξωτερικού, όπως η FIVA  και νομίμους εκπροσώπους αυτών στην Ελληνική επικράτεια

 Καταστατικό

  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  ΛΕΣΧΗ ΛΑΝΤΣΙΑ ΚΛΑΜΠ ΕΛΛΑΣ

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

  Άρθρο 1

  Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείo, με την επωνυμία ΛΕΣΧΗ ΛΑΝΤΣΙΑ ΚΛΑΜΠ ΕΛΛΑΣ (LANCIA CLUB HELLAS) και με το διακριτικό τίτλο LANCIA CLUB HELLAS στην αγγλική, με έδρα την Αθήνα.

  Η δραστηριότητα του απλώνεται σε όλη τη γεωγραφική έκταση της Ελλάδος. Το σωματείο δύναται να δημιουργεί μικρότερα παραρτήματα ή Περιφερειακές Ομάδες σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας ή του Εξωτερικού για την αντιμετώπιση των αναγκών και των δραστηριοτήτων του, μόνο κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

  Άρθρο 2

  ΣΚΟΠΟΣ

   

  Το Σωματείο ιδρύεται και δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο για κοινωφελείς και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, σύμφωνα με τις ισχύουσες νόμιμες διατάξεις και
  εμπνέεται από τους σκοπούς και τα ιδεώδη του
  LANCIA CLUB D ITALIA, το οποίο είναι επίσημα αναγνωρισμένο από τη FIAT Automobiles Group S.p.a., της FIVA
  , και έχει τους παρακάτω σκοπούς:

  Α) Να συγκεντρώνει στους κόλπους του όλους τους ιδιοκτήτες, κατόχους και φίλους οχημάτων LANCIA και Autobianchi στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να προωθεί, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση παλαιών οχημάτων, την αναπαλαίωση αυτών, τη σωστή συντήρηση αυτών, εγγράφοντας τα παλαιά ιστορικά μοντέλα στο Registro LANCIA Hellas.

  Β) Να συναθροίζει όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ή να προωθήσουν την αναζήτηση, αγορά, σωστή συντήρηση-διατήρηση με γνήσια ανταλλακτικά LANCIA και χρήση οχημάτων LANCIA ιστορικού-συλλεκτικού ενδιαφέροντος αλλά και σύγχρονων οχημάτων.

   

  Γ) Να προωθεί τη μελέτη των οχημάτων Lancia προβάλλοντας την φιλοσοφία κατασκευής τους και το τεχνολογικό υπόβαθρο της Lancia.

   

  Δ) Να δημιουργήσει το μητρώο Lancia στο οποίο θα εγγράφονται όλα τα οχήματα Lancia ιστορικού ενδιαφέροντος εφόσον αυτά δεν έχουν υποστεί μετατροπές ή βελτιώσεις, μηχανικές ή αισθητικές και εφόσον η συντήρησή τους γίνεται με χρήση ανταλλακτικών της Lancia.

   

  Ε) Να διατηρεί τους αναπόσπαστους δεσμούς του με το LANCIA CLUB DITALIA και να διευρύνει τις επαφές με Λέσχες της Lancia ανά τον κόσμο, καθώς και με Λέσχες άλλων οχημάτων του Ομίλου Fiat.

   

  ΣΤ) Να συλλέγει οποιοδήποτε πληροφοριακό υλικό: έντυπο, φωτογραφικό, κινηματογραφικό, εγχειρίδια επισκευών Lancia, να δημιουργήσει στην έδρα του Κέντρο Πληροφοριακού Υλικού Lancia, το οποίο θα αποτελεί ιδιοκτησία του Σωματείου και θα τηρείται κατάλογος με ημερομηνία προσθήκης νέου υλικού.

   

  Ζ) Να διοργανώνει εκδηλώσεις ιστορικού, πολιτισμικού και αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος σε Ελληνικό έδαφος και να συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με την ίδια την Lancia ή άλλους φορείς.

   

  Η) Να εκδίδει έντυπα, είτε με τη μορφή ενημερωτικών περιοδικών, είτε με τη μορφή βιβλίων, είτε με τη μορφή ανακοινώσεων ή έκτακτων εκδόσεων, εξειδικευμένων πάνω σε θέματα που αφορούν το όχημα Lancia και εν γένει το κλασικό όχημα, και τη συντήρηση αυτού.

   

  Θ) Τη διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, περιηγήσεων και εκδρομών, ενημερωτικών σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συμποσίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων με αντικείμενο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πάνω σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο γενικότερα και τη χρήση αυτού, ή άλλων συναφών ή σχετικών θεμάτων.

   

  Ι) Τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο ιστορικό ή μη, την πιστοποίηση ιστορικών οχημάτων με τους αρμόδιους ή σχετιζόμενους φορείς του Δημοσίου ή φορείς του εξωτερικού, όπως η FIVA και νομίμους εκπροσώπους αυτών στην Ελληνική επικράτεια.

   

  Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω σκοπών του Σωματείου, όλα τα μέλη έχουν καθήκον να προσφέρουν αφιλοκερδώς, και δικαιούνται να απαιτούν την τήρηση του Καταστατικού. Επίσης, όλα τα μέλη του δεσμεύονται με το παρόν καταστατικό να μην προβούν σε καμμία ενέργεια η οποία να έρχεται σε αντίθεση με τη διασφάλιση, την παράδοση, την φιλοσοφία και την εικόνα του ονόματος LANCIA. Οι δραστηριότητες του Σωματείου θα είναι σύμφωνες με τα παραπάνω και θα ευθυγραμμίζονται με το πνεύμα και την φιλοσοφία του ονόματος Λάντσια, από το οποίο εμπνεύονται. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της δέσμευσης αυτής.

  Τα μέσα του Σωματείου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την επίτευξη των σκοπών του. Τα μέλη δεν επιτρέπεται να αποκομίζουν ως μεμονωμένα άτομα κέρδη ή παροχές από τα μέσα του Σωματείου.

  Το Σωματείο έχει διοικητική και οικονομική αυτονομία, δεν έχει όμως κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

   

  Άρθρο 3

  Μέλη-Εγγραφή-Διαγραφή Μελών

  Τα μέλη του Σωματείου μπορεί να είναι μόνο φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας και πολιτικών φρονιμάτων και διακρίνονται σε δόκιμα, τακτικά και επίτιμα. Ακόμη υπάρχουν οι συνδρομητές και οι χορηγοί του Σωματείου.
  ΔΟΚΙΜΑ ΜΕΛΗ: Δόκιμο μέλος θεωρείται το μέλος που έχει συμπληρώσει και υποβάλλει την αίτηση εγγραφής του στο σωματείο. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα και από δύο τακτικά μέλη που προτείνουν την εγγραφή του. Οι ανάδοχοι θα πρέπει να είναι τακτικά μέλη της Λέσχης τουλάχιστον από διετίας ή Ιδρυτικά μέλη. Οι ανάδοχοι πρέπει να αναπτύξουν στους υποψήφιους τους σκοπούς της Λέσχης και θεωρούνται εγγυητές έναντι του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, για το ήθος και την εντιμότητα των υποψηφίων. Κατά το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να κριθεί η αίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο το μέλος θεωρείται δόκιμο. Το δόκιμο μέλος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις καθώς και δικαίωμα να εκλέγεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στην ελεγκτική επιτροπή, στην εφορευτική επιτροπή.

   

  ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Τακτικό μέλος γίνεται το δόκιμο μέλος του οποίου η αίτηση θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, και εφόσον α) έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του, β) είναι κάτοχος οχήματος LANCIA. Για την εγγραφή και διατήρηση ενός τακτικού μέλους στο Σωματείο απαιτείται η καταβολή του ποσού της ετήσιας συνδρομής. Το τακτικό μέλος έχει δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση (δικαίωμα του εκλέγειν) και το δικαίωμα να εκλέγεται (δικαίωμα του εκλέγεσθαι) στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Ελεγκτική ή στην Εφορευτική Επιτροπή.
   Για την υποβολή της αίτησης εισόδου στο Σωματείο θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ειδικό έντυπο εγγραφής που εκδίδει το Σωματείο.
  Η αίτηση θα πρέπει να δοθεί στο Διοικητικό Σύμβούλιο το οποίο δεσμεύεται να κοινοποιήσει εγγράφως, είτε μέσω επιστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απόδειξη αναγνώσεως. Η ιδιότητα του μέλους είναι αυστηρά προσωπική και μη μεταβιβάσιμη.

  Η αίτηση εγγραφής συνεπάγεται αποδοχή κάθε μέρους και άρθρων του παρόντος καταστατικού των αποφάσεων του Δ.Σ. και θα συνοδεύεται με αντίτυπο / φωτοαντίγραφο του παρόντος καταστατικού υπογεγραμμένο από το υποψήφιο μέλος.

  Το Σωματείο για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες εγγραφής κάθε μέλους εκ των είναι αναγκασμένο να τηρεί αρχείο με προσωπικά δεδομένα του μέλους, τα οποία όμως θα διατηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε ηλεκτρονική έντυπη ή άλλη μορφή και θα κάνει χρήση αυτών ΑΥΣΤΗΡΑ και μόνο για περάτωση της εγγραφής αυτού ή να του ανακοινώνει δραστηριότητες του Σωματείου ή να τον προσκαλεί στη Γενική Συνέλευση. Σε καμμία περίπτωση τα δεδομένα αυτά δεν θα δίνονται σε τρίτους και δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση προϊόντων, είτε τρίτων, είτε προϊόντων των χορηγών του Σωματείου.

  Τα μέλη στους χώρους και εκδηλώσεις του σωματείου απέχουν από ρατσιστικές συμπεριφορές, θρησκευτικές πολιτικές αθλητικές αντεγκλήσεις. Επίσης δεν θίγουν

   

  με την συμπεριφορά τους την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των υπόλοιπων μελών. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Σωματείου προϋποθέτει τήρηση του Κ.Ο.Κ. και γίνεται πάντα με δικιά του ευθύνη και η οδηγική του συμπεριφορά δεν πρέπει να βάζει σε κίνδυνο του υπόλοιπους.

   

  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ: Επίτιμα μέλη και Επίτιμοι Πρόεδροι ανακηρύσσονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα πρόσωπα που έχουν βοηθήσει με τις ενέργειές τους στην ανάδειξη και την προώθηση του ονόματος και της φιλοσοφίας των οχημάτων LANCIA. Επίσης, Επίτιμα Μέλη ανακηρύσσονται τα μέλη που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στο Σωματείο και τα οποία για λόγους υγείας ή άλλους σοβαρούς λόγους δεν δύνανται να συμμετέχουν ενεργά στη δράση και στις εκδηλώσεις του Σωματείου. Τα Επίτιμα Μέλη (αξίωμα τιμητικό που δεν προϋποθέτει την ύπαρξη της ιδιότητας τακτικού μέλους του Σωματείου) και οι Επίτιμοι Πρόεδροι (αξίωμα τιμητικό που προϋποθέτει την ύπαρξη της ιδιότητας τακτικού μέλους του Σωματείου) έχουν τιμητική μεταχείριση στις εκδηλώσεις του Σωματείου. Τα Επίτιμα Μέλη απαλλάσσονται από την καταβολή ετήσιας συνδρομής στο Σωματείο και δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μπορούν όμως να παίρνουν το λόγο και να κάνουν προτάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις, και στο Δ.Σ., όπως επίσης και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Σωματείου.

  ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ: Συνδρομητές είναι όσα άτομα, ή/και νομικά πρόσωπα του δημοσίου ή του ιδιωτικού δικαίου, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενημέρωσης του Σωματείου με παράλληλη καταβολή του ποσού της ετήσιας συνδρομής. Η αύξηση και η μείωση των ποσών της εγγραφής και της ετήσιας συνδρομής καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

  ΧΟΡΗΓΟΙ: Χορηγοί είναι όσα άτομα ή/και νομικά πρόσωπα του δημοσίου ή του ιδιωτικού δικαίου, που χωρίς να είναι μέλη προσέφεραν σπουδαίες υπηρεσίες ή/και οικονομικές συνεισφορές ή/και συνεισφορές σε είδος εξοπλισμού στο Σωματείο και εργάσθηκαν αποτελεσματικά για την επίτευξη των σκοπών του. Οι χορηγοί

  απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενημέρωσης του Σωματείου και απαλλάσσονται από την καταβολή ετήσιας συνδρομής στο Σωματείο.

  Η ιδιότητα του μέλους παύει:

  • Με το θάνατο (φυσικό πρόσωπο) ή με τη διάλυση (νομικό πρόσωπο) του μέλους,
  • Με την αποχώρηση από το σωματείο.

  Τα μέλη έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν από το σωματείο. Η αποχώρηση πρέπει να γνωστοποιείται τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήξη του λογιστικού έτους και ισχύει για το τέλος του.

  • Με αποβολή-διαγραφή κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, εφόσον συντρέχει ένας εκ των παρακάτω λόγων ή και οι δύο εξ αυτών:

  α) Μη καταβολή της ετήσιας οικονομικής εισφοράς προς το Σωματείο. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της εν λόγω εισφοράς το μέλος τίθεται σε διαθεσιμότητα για τρεις (3) μήνες από τη θέση του στη Διοικητική και κοινωνική ζωή του Σωματείου και αν σε έξι (6) μήνες από την λήξη της προθεσμίας καταβολής δεν έχει τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα διαγράφεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την πρώτη συνεδρίαση αυτού.

  β) Ανάρμοστη συμπεριφορά

  Το μέλος το οποίο στο πλαίσιο της κοινωνικής ζωής του Σωματείου, δε διατηρεί μία κοσμιοτάτη και πολιτισμένη συμπεριφορά, δε συμμορφώνεται με την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία, το παρόν καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, προξενεί ζημιά καθοποιονδήποτε τρόπο στην εικόνα της Lancia και την εικόνα του Σωματείου, ή διατηρεί συμπεριφορά υβριστική απέναντι σε άλλα μέλη του Σωματείου, προκαλεί υλικές ζημιές στους χώρους, τα αγαθά του Σωματείου, αναπαράγει και προωθεί υλικό έντυπο ή ηλεκτρονικό αυτής δίχως προηγουμένως να έχει λάβει την άδειά του Σωματείου.

  Σε καμία από τις ανωτέρω δύο (2) περιπτώσεις, δε δίνεται δικαίωμα επιστροφής της ετήσιας συνδρομής και του τέλους εγγραφής τα οποία έχουν καταβληθεί.

  Οποιος έπαψε να είναι μέλος του σωματείου δεν έχει πλέον ουδεμία αξίωση ή οποιαδήποτε απαίτηση από το σωματείο, ούτε κανένα δικαίωμα στην περιουσία του, ενώ είναι υποχρεωμένο εντός δύο (2) ημερών από την παύση του, να παραδώσει πίσω στο Διοικητικού Συμβουλίου την ταυτότητα του μέλους που του έχει χορηγηθεί.

  Κάθε μέλος που η δραστηριότητά του είναι ενάντια στους σκοπούς του σωματείου ή που εμποδίζει την εκτέλεση των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης του σωματείου, ή παραβιάζει οποιοδήποτε όρο και άρθρο του παρόντος καταστατικού διώκεται πειθαρχικά και επιβάλλεται ποινή ανάλογη με τη βαρύτητα της πράξης του:

  • Γραπτή επίπληξη,
  • Προσωρινή αποβολή μέχρι ένα χρόνο και
  • Οριστική αποβολή.

  Οι ποινές επιβάλλονται μετά από πρόταση οποιουδήποτε μέλους, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων.
  Πρέπει να κοινοποιείται έγγραφα η πρόσκληση για απολογία δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο, πριν από τη σύγκληση της Γενική Συνέλευσης. Το υπό κατηγορία μέλος δικαιούται να απολογηθεί στη Γενική Συνέλευση. Είναι δυνατή η ανάκληση της ποινής που γίνεται με την ίδια διαδικασία. Η απόφαση πρέπει να είναι αιτιολογημένη, δηλαδή θα πρέπει να μνημονεύει τόσο το άρθρο του καταστατικού, όσο και το παράπτωμα του μέλους. Το μέλος που με ψευδή στοιχεία κατηγόρησε άλλο, με συνέπεια την τιμωρία του δεύτερου, αποβάλλεται από το σωματείο. Μέλος διαγράφεται και μετά από έγγραφη αίτησή του απευθυνόμενη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το μέλος διαγράφεται και όταν παύσει να συμπληρώνει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να είναι μέλος. Η διαγραφή γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από πρόσκληση προς το μέλος για συμπλήρωση των προϋποθέσεων ή για την εξόφληση των οφειλομένων συνδρομών. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να κοινοποιήσει στο συγκεκριμένο μέλος μέσα σε δύο (2) εβδομάδες από την σχετική παράβαση, την απόφαση διαγραφής μαζί με την αιτιολόγηση της απόφασης. Το διαγραφέν μέλος ευθύνεται για κάθε υποχρέωση που ανέλαβε έναντι του σωματείου κατά το χρόνο που υπήρξε μέλος του. Συνδρομές ή και εγγραφές που έχουν ήδη καταβληθεί δεν επιστρέφονται.

  Επανένταξη

  Παραιτηθέν μέλος μπορεί να επανενταχθεί στο Σωματείο καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή μόνο εφόσον το αίτημά του γίνει αποδεκτό από το Δ.Σ., στη διακριτική ευχέρεια του οποίου επαφίεται.

  Άρθρο 5
  ΠΟΡΟΙ

  Πόροι του Σωματείου είναι:

  • Τα ποσά που προέρχονται από τα δικαιώματα εγγραφής, τακτικές και έκτακτες συνδρομές και εισφορές αντίστοιχα.
  • Οι κρατικές, δημόσιες ή κοινοτικές επιχορηγήσεις .
  • Οι δωρεές, χορηγίες, τα κληροδοτήματα καθώς και κάθε άλλη είσπραξη που προέρχεται από νόμιμη αιτία. Δωρεές υπό όρους ή διαθήκες που υποχρεώνουν το Σωματείο σε ενέργειες οι οποίες αντιβαίνουν προς τους σκοπούς του δεν γίνονται δεκτές.
  • Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου αποκτάται ή μεταβιβάζεται μόνο με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα πρέπει να εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση, που καταχωρείται στα πρακτικά αυτού, υπέρ των σκοπών του.
  • Έσοδα από εκδόσεις, από ενημερωτικά σεμινάρια, από συνέδρια, από ψυχαγωγικές και περιηγητικές εκδηλώσεις και από τη διενέργεια οργανωμένων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Σωματείου.
  • Έσοδα από τοποθέτηση διαφημίσεων στις σελίδες των εκδόσεων του Σωματείου ή κατά τη διάρκεια άλλων εκδηλώσεων του.

  Το Σωματείο έχει το δικαίωμα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του να απαιτήσει από κάθε νεοεισερχόμενο μέλος εφ' άπαξ δικαίωμα εγγραφής. Το ποσό του δικαιώματος εγγραφής αποφασίζεται σε ετήσια βάση από το Διοικητικό Συμβούλιο.
  Το Σωματείο έχει το δικαίωμα, αν τούτο καταστεί απαραίτητο, να επιβάλει και έκτακτες εισφορές στα μέλη του για την αντιμετώπιση έκτακτων εξόδων που προκύπτουν από την εκπλήρωση των σκοπών του Σωματείου. Τα ποσά των έκτακτων εισφορών αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αν δεν υπερβαίνουν σαν ποσό το ποσό μιας ετήσιας συνδρομής, διαφορετικά θα πρέπει να εγκρίνονται και από τη Γενική Συνέλευση.

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

  Άρθρο 6

  ΟΡΓΑΝΑ

  Τα όργανα του Σωματείου είναι:

  • Η Γενική Συνέλευση
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο
  • Η Ελεγκτική Επιτροπή

  Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Σωματείου και αποτελείται από όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Θα πρέπει να συγκαλείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στα πλαίσια της συνάντησης των μελών του Σωματείου και συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
   Η μαγνητοφώνηση ή/και μαγνητοσκόπηση ή/και καταγραφή με ηλεκτρονικά μέσα, κατά τη διάρκεια μιας Γενικής Συνέλευσης επιτρέπεται αν έχει παραχωρηθεί εκ των προτέρων η σχετική άδεια από το Διοικητικό Συμβούλιο.

   

  Άρθρο 7

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο και κυρίαρχο όργανο του Σωματείου και αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν έχει ανατεθεί από τον νόμο ή το παρόν καταστατικό σε άλλα όργανα. Αποφασίζει και για οποιαδήποτε άλλο ζήτημα αρμοδιότητας άλλου οργάνου που θα υπαχθεί στην κρίση της, μετά από απόφαση του άλλου οργάνου και μετά την αναγραφή του ζητήματος στα θέματα ημερησίας διάταξης του Γενικής Συνέλευσης.
  Η Γενική Συνέλευση ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία στα άλλα όργανα του Σωματείου και έχει δικαίωμα οποτεδήποτε να παύει τα μέλη των οργάνων αυτών, όταν αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο λόγο (π.χ. βαριά παράβαση των καθηκόντων τους, ανικανότητα για τακτική διαχείριση κτλ.).

  Συνεδριάζει τακτικά μία φορά το χρόνο και έκτακτα όποτε κρίνεται αναγκαίο από το Διοικητικό Συμβούλιο ή αν το ζητήσουν το 1/5 των ταμειακώς εντάξει (τακτικών) μελών του Σωματείου. Στην τελευταία περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση μέσα σε 10 ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Αν το Διοικητικό Συμβούλιο αρνηθεί, το αρμόδιο Δικαστήριο εξουσιοδοτεί τους αιτούντες να συγκαλέσουν οι ίδιοι Γενική Συνέλευση, ορίζοντας ταυτόχρονα το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

  Άρθρο 8

  Αρμοδιότητες της Γενικής Συνέλευσης

   

  Η Γενική Συνέλευση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα:

  • Να κρίνει τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Να αποφασίζει για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού και του ετήσιου ισολογισμού και να κρίνει για την απαλλαγή ή όχι του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη με βάση την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
  • Να εκλέγει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.
  • Να αποφασίζει για τη διάλυση του Σωματείου.
  • Να εγκρίνει την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα μέλη αν αυτή η εισφορά υπερβαίνει σαν ποσό το ποσό μιας ετήσιας συνδρομής.
  • Να αποφασίζει για κάθε τροποποίηση του καταστατικού.
  • Nα αποφασίζει για τη συμμετοχή του Σωματείου ως μέλος υπερκείμενων ή άλλων σωματείων ή φορέων.

  Άρθρο 9

  Σύγκληση Γ.Σ.

  Η Γ.Σ. συγκαλείται από το Δ.Σ., που την προκηρύσσει τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή της, εκδίδοντας πρόσκληση που θα φέρει τις υπογραφές του Προέδρου και του Γραμματέα και θα καθορίζει το χρόνο και τα θέματα της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.
  Η πρόσκληση γνωστοποιείται στα μέλη, είτε μέσω των εκδόσεων του Σωματείου, είτε δια αλληλογραφίας, είτε με ανακοίνωση του Δ.Σ., είτε μέσω ηλεκτρονικής οδού (π.χ. e-mail, fax, Internet, κλπ.). Η πρόσκληση για τη Γ.Σ. αναρτάται επίσης στα γραφεία του Σωματείου. Μη εντάξει ταμειακά μέλη δεν μετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
   Αιτήσεις και προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν στη Γ.Σ. μπορούν να τεθούν από το κάθε μέλος, αφού αυτές έχουν υποβληθεί έγγραφα προς το Δ.Σ. πριν από μία (1) εβδομάδα από τη σύγκληση της Γ.Σ.

  Άρθρο 10

  Τακτική & Έκτακτη Γ.Σ.

  Οι Γ.Σ. του Σωματείου είναι τακτικές και έκτακτες και αποτελούνται από τα μέλη του Σωματείου. Κάθε χρόνο συγκαλείται μία (1) τακτική Γενική Συνέλευση μέσα στον Ιανουάριο. Η τακτική Γ.Σ και μόνο αυτή:

  • Κρίνει τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. και απαλλάσσει το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
  • Ψηφίζει (εγκρίνει) τον προϋπολογισμό, τον ισολογισμό και ταμειακό απολογισμό.

  Έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται για σοβαρά θέματα του Σωματείου, με απόφαση του Δ.Σ. ή με έγγραφη αίτηση του 1/5 των μελών του Σωματείου. Σε περίπτωση διαφωνίας στο Δ.Σ. η έκτακτη Γ.Σ. μπορεί να συγκληθεί και από 3 μέλη του Δ.Σ.. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο σε εφτά (7) ημέρες το αργότερο από την υποβολή της αίτησης, να συγκαλέσει την έκτακτη Γ.Σ.. Αν στη δεύτερη περίπτωση το Δ.Σ. αδρανεί, η έκτακτη Γ.Σ. μπορεί να συγκληθεί με δικαστική απόφαση από το 1/5 των μελών ή από τρία (3) μέλη του Δ.Σ.. Η πρόσκληση ή η αίτηση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει απαραίτητα να αναφέρει τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, τόπο και χρόνο, καθώς να φέρουν τις υπογραφές των αιτούντων. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκηρύσσεται τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της. Στην Έκτακτη Γ.Σ. μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του Σωματείου. Στην ειδική περίπτωση παραίτησης ή έλλειψης του Διοικητικού Συμβουλίου έχει το δικαίωμα μέλος του Σωματείου να υποβάλει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο με αίτημα, να διορισθεί προσωρινή διοίκηση, που θα είναι υποχρεωμένη να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου μέσα σε τρις (3) μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης και ως τότε να διαχειρίζεται τις κατεπείγουσας φύσης υποθέσεις του σωματείου.

  Στην περίπτωση που το Δ.Σ. πρόκειται να παραιτηθεί ως σώμα, υποχρεούται να συγκαλέσει προηγούμενα Έκτακτη Γ.Σ. και να φέρει σ' αυτή το θέμα της παραίτησής του. Αν το Δ.Σ. παραιτηθεί χωρίς να τηρήσει αυτή τη διαδικασία, η έκτακτη Γ.Σ. θα συγκληθεί με τον παραπάνω τρόπο.
  Η Γ.Σ. μπορεί να είναι τακτική η έκτακτη, όσον αφορά την τροποποίηση διατάξεων του καταστατικού και τη διάλυση του σωματείου, και απαιτείται η παρουσία του μισού (1 /2) τουλάχιστον των ταμειακώς εντάξει μελών του σωματείου και η συμβολή στη λήψη της σχετικής απόφασης της πλειοψηφίας των .

  Το Δ.Σ κατά την τακτική Γ.Σ κάνει έκθεση των πεπραγμένων της θητείας του, υποβάλλει ταμειακό απολογισμό, και αναγιγνώσκεται η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.


  Άρθρο 11

  Απαρτία - Λήψη αποφάσεων Γ.Σ.

  Η Γ.Σ. αποτελείται από όλα τα εγγεγραμμένα ταμειακώς εντάξει μέλη του Σωματείου.
  Στη Γενική Συνέλευση κάθε μέλος έχει το δικαίωμα μιας (1) ψήφου σε κάθε γενόμενη ψηφοφορία. Η ψήφος είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται. Τα Επίτιμα Μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, όπως επίσης και οι διάφοροι υποστηρικτές, συνδρομητές, δωρητές, χορηγοί, φίλοι, κλπ. του Σωματείου.
   Οι αποφάσεις της Γ.Σ. λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων εκτός από τις περιπτώσεις που ορίζεται ρητά άλλη πλειοψηφία. Η Γενική Συνέλευση ούτε με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων δεν μπορεί ν' αποφασίζει για την προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη εκτός και αν παρίσταται το σύνολο των μελών και δεν υπάρχει εναντίωση έστω και ενός μέλους.
  Η Γ.Σ. αποφασίζει πάντοτε με ψηφοφορία φανερή ή μυστική, ποτέ όμως δια βοής. Η ψηφοφορία στη Γ.Σ. αν είναι φανερή, γίνεται με απλή ανάταση του χεριού από το μέλος που ψηφίζει. Μυστική είναι κάθε ψηφοφορία που αναφέρεται σε εκλογές, σε θέματα εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση και σε προσωπικά θέματα, ή αν ζητηθεί τέτοια και πάρει απόφαση η Γ.Σ.
  Πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων και παρουσία των μισών τουλάχιστον μελών είναι αναγκαία για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για:

  • Τροποποίηση του καταστατικού
  • Πρόταση για απαλλαγή του Δ.Σ. από τα καθήκοντα του και
  • Διάλυση του Σωματείου

  Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία του 1/3 των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας διενεργείται νέα Γ.Σ μετά από μία (1) εβδομάδα στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα και βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων. Το Δ.Σ υποχρεούται να δημοσιεύσει αμέσως νέα σχετική ανακοίνωση και να στείλει στα μέλη ανακοίνωση πριν από πέντε (5) ημέρες εκτός αν έχει ενσωματώσει αυτή στην αρχική πρόσκληση.
   Την διεύθυνση των εργασιών της συνεδρίασης έχει ο Πρόεδρος ο οποίος διευθύνει τη συνεδρίαση και την ευθύνη για τη τήρηση και τη σύνταξη των πρακτικών έχει ο Γραμματέας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Γ.Σ. και σε ότι αφορά στις αποφάσεις της θα τηρούνται πρακτικά σε ιδιαίτερο βιβλίο από τα οποία θα πρέπει να προκύπτουν οι ειλημμένες αποφάσεις και οι συζητήσεις της Γ.Σ. Τα πρακτικά συντάσσονται και τηρούνται με ευθύνη του Γραμματέα και υπογράφονται από όλα μέλη του Δ.Σ. Τα πρακτικά των Γ.Σ. μπορούν να τηρούνται και με μαγνητόφωνο, για την ακριβέστερη απόδοση της συζήτησης. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας έχουν την ευθύνη της μεταφοράς της μαγνητοφωνημένης συζήτησης σε γραπτό κείμενο, ενώ η ταινία του μαγνητοφώνου παραμένει.

   
  Άρθρο 12

  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Το Σωματείο διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από την Γενική Συνέλευση.

  Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο σε διάστημα οκτώ (8) ημερών από την εκλογή του, με ευθύνη του πρώτου σε ψήφους συμβούλου, συνέρχεται και συγκροτείται σε σώμα. Σε μυστική ψηφοφορία εκλέγονται:

  • Ο Πρόεδρος
  • Ο Αντιπρόεδρος
  • Ο Γραμματέας
  • Ο Ταμίας
  • και ένα (1) τακτικό μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:

  Η θητεία του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και των επομένων διετής και αρχίζει από την εκλογή του. Σε περίπτωση που λήξει η θητεία του και δεν έχει εκλεγεί ακόμη νέο Διοικητικού Συμβουλίου, παρατείνεται η θητεία του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι να εκλεγεί το νέο, όμως η παράταση αυτή της θητείας του δεν μπορεί να υπερβεί το χρονικό διάστημα του τριών (3) μηνών. Το επανεκλέγειν σε θέσεις του Δ.Σ. επιτρέπεται.
  Εντός το πολύ τριών (3) μηνών από την επίσημη ίδρυση του Σωματείου και την καταχώρηση του στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και την ανάδειξη της Ελεγκτικής Επιτροπής.

  Κατά τη διάρκεια των εκλογών για ανάδειξη νέου πενταμελούς Δ.Σ., εκλέγονται και πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. Σε περίπτωση θανάτου, παραίτησης, αποχώρησης, διαγραφής, διαρκούς κωλύματος ή αδικαιολόγητης απουσίας μέλους του Δ.Σ. (η δικαιολογημένη απουσία κρίνεται από το Δ.Σ. όπως σε περιπτώσεις που ένα μέλος βρίσκεται εκτός Ελλάδος, προσωπικά κωλύματα, προβλήματα υγείας κλπ.) τότε συγκαλείται από τον Πρόεδρο το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση για πλήρωση της κενής θέσης και καλείται το πρώτο αναπληρωματικό μέλος. Εφόσον υπάρχει ισοψηφία των αναπληρωματικών μελών κατά τις αρχαιρεσίες, διενεργείται κλήρωση από την Εφορευτική Επιτροπή.

  Άρθρο 13

  Το Δ.Σ συνεδριάζει τακτικώς τουλάχιστον μία (1) φορά κάθε δίμηνο, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου αυτού. Η πρόσκληση για σύγκληση του Δ.Σ. με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα πρέπει να κοινοποιείται από τον Πρόεδρο σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. τουλάχιστον τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασής του.
  Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. απαιτείται η παρουσία τριών (3) εκ των μελών του. Αν δεν υπάρξει απαρτία αμέσως, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται με την ίδια απαρτία σε δύο (2) ημέρες. Το Δ.Σ. συνεδριάζει έκτακτα, οσάκις το συγκαλέσει ο Πρόεδρος ή τρία (3) από τα μέλη του. Κάθε μέλος του Δ.Σ. μπορεί να προτείνει θέματα για συζήτηση. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές, εκτός αν αποφασίσει το αντίθετο το Δ.Σ. μετά από πρόταση οποιουδήποτε μέλους του. Στις συνεδριάσεις έχει το δικαίωμα να παρίσταται οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Δικαίωμα λόγου έχουν τα μέλη των επιτροπών, καθώς και κάθε άλλο μέλος, μετά από απόφαση του Δ.Σ.. Σε περίπτωση που οι παριστάμενοι διαταράσσουν τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος μπορεί, μετά από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων μελών του Δ.Σ., ν' αποβάλει αυτούς που προβαίνουν στη διατάραξη. Οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ. με ανάταση της χειρός, εκτός από προσωπικά θέματα, για τα οποία ήθελε τυχόν ζητηθεί από δύο (2) εκ των παρόντων μελών του Δ.Σ. μυστική ψηφοφορία.

   Σε περίπτωση ισοψηφίας, αν μεν η ψηφοφορία είναι φανερή, η λήψη της απόφασης κρίνεται από την ψήφο του Προεδρεύοντος. Αν η ψηφοφορία είναι μυστική επαναλαμβάνεται μέχρι την λήψη της απόφασης. Το Δ.Σ. αποφασίζει στην αρχή της συνεδρίασης, αν η ψηφοφορία θα είναι φανερή ή μυστική.
  Οι τυχόν ενστάσεις και διαμαρτυρίες κατά αποφάσεων του Δ.Σ. επιτρέπονται μόνο εκ μέρους τακτικών μελών και υποβάλλονται σαν θέματα προς συζήτηση στη Γ.Σ.
   Αν κωλύεται ο Πρόεδρος να παραστεί σε μία συνεδρίαση, τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος ή κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. με υπόδειξη του Προέδρου.
  Οι επί τέσσερεις (4) κατά σειρά συνεδριάσεις του Δ.Σ. αδικαιολόγητη απουσία κάποιου μέλους του Δ.Σ. θεωρείται σαν παραίτηση ή αποχώρηση από τη σύνθεση του Δ.Σ. εκ μέρους του μέλους αυτού.

  Άρθρο 14

  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

  Το Δ.Σ. είναι αρμόδιο να αποφασίζει για κάθε υπόθεση που αφορά τη διοίκηση του Σωματείου, τις εκδηλώσεις και δραστηριότητές του, αλλά και τη διαχείριση της περιουσίας αυτού. Το ύφος και ο τύπος των εκδόσεων, οι κατευθύνσεις των εκδηλώσεων του Σωματείου και ότι άλλο αφορά τις βασικές δραστηριότητές του αποφασίζονται από το Δ.Σ. Το Δ.Σ. αποφασίζει την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε συγκεκριμένα άτομα για την εκπόνηση των εκδόσεων και των υπολοίπων δραστηριοτήτων. Το Δ.Σ. είναι αρμόδιο να αποφασίζει για την ανάθεση αρμοδιοτήτων ή εργασιών σε μέλη του Σωματείου ή σε άτομα που δεν ανήκουν στο Σωματείο. Η σύναψη συμβάσεων με τρίτα άτομα ή με Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, δημόσιους Οργανισμούς, κρατικές εταιρίες αποφασίζεται πάλι από το Δ.Σ.
  Επίσης φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων της Γ.Σ. Γενικά, το Δ.Σ. έχει τις αρμοδιότητες που δεν ανήκουν, σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και το νόμο στη Γ.Σ. ή σε άλλο όργανο του Σωματείου.
   Το Δ.Σ. για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση και επίτευξη των σκοπών του Σωματείου, μπορεί να προσλαμβάνει υπαλλήλους ή άλλους τεχνικούς ή επιστημονικούς συμβούλους και να συγκροτεί επιτροπές από μέλη αρκεί τα τελευταία να έχουν τις απαραίτητες και εξειδικευμένες γνώσεις για τον ορισμό τους στις επιτροπές.

  Άρθρο 15

  ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.:

   • Εκπροσωπεί το Σωματείο στις Δικαστικές και άλλες αρχές και σε όλες τις σχέσεις αυτού με τρίτους.
    Το Δ.Σ. μπορεί να εκπροσωπηθεί σε δικαστικές ή άλλης φύσης ενέργειες του προς εκπλήρωση των σκοπών του Σωματείου και με πληρεξούσιους δικηγόρους ύστερα από απόφασή του, ή με άλλα μέλη του Δ.Σ. που ορίζονται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. με σχετική απόφασή του.
   • Εκπροσωπεί το Σωματείο σε όλες τις σχέσεις αυτού και είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί στο Δ.Σ. τις ενέργειες που κάνει κάθε φορά.
   • Μεριμνά για την ακριβή τήρηση των διατάξεων του παρόντος καταστατικού.
   • Συγκαλεί τις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., καθώς επίσης και τις έκτακτες που ζητούνται να γίνουν με οποιονδήποτε τρόπο προβλέπεται στο παρόν.
   • Προεδρεύει και διευθύνει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και εισηγείται για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ.
   • Υπογράφει μαζί με τον Ταμία τα γραμμάτια είσπραξης και με τον Αντιπρόεδρο, το Γραμματέα και τον Ταμία τα εντάλματα πληρωμών, τις επιταγές και τα λοιπά αξιόγραφα.
   • Εκθέτει στη Γ.Σ. τα πεπραγμένα της Διοίκησης και τις αποφάσεις του Δ.Σ.
  Άρθρο 16

  ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

  Ο Αντιπρόεδρος:

   • Αντικαθιστά τον Πρόεδρο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του.
   • Αντικαθιστά τον Πρόεδρο στην εκπροσώπηση του Σωματείου σε όλες τις σχέσεις αυτού, όταν ο Πρόεδρος δεν δύναται να παρίσταται, και είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί στο Δ.Σ. τις ενέργειες που κάνει κάθε φορά.
   • Υπογράφει με τον Πρόεδρο, το Γραμματέα και τον Ταμία τα εντάλματα πληρωμών, τις επιταγές και τα λοιπά αξιόγραφα.

   

  Άρθρο 17

  ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

  Ο Γραμματέας:

   • Είναι υπεύθυνος και αρμόδιος για την διενέργεια της αλληλογραφίας και των δημοσιεύσεων του Σωματείου.
   • Υπογράφει με τον Πρόεδρο κάθε έγγραφο του Σωματείου.
   • Υπογράφει με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Ταμία τα εντάλματα πληρωμών, τις επιταγές και τα λοιπά αξιόγραφα.
   • Φυλάσσει τα Βιβλία της Γραμματείας και τη σφραγίδα του Σωματείου.
   • Συντάσσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των Γενικών Συνελεύσεων και κάθε εγγράφου που αποφασίζει το Δ.Σ.
   • Είναι αρμόδιος για την λειτουργία της Γραμματείας του Σωματείου και έχει την εποπτεία των αρχείων και των γραφείων του Σωματείου.
  Άρθρο 18
  ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑΜΙΑ

  Ο Ταμίας:

   • Είναι υπεύθυνος και μεριμνά για τη τήρηση των ταμειακών λογιστικών βιβλίων και της περιουσίας του Σωματείου καθώς και των διπλοτύπων αποδείξεων με τις οποίες εισπράττονται τα έσοδα του Σωματείου.
   • Είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των πληρωμών.
   • Υπογράφει με τον Πρόεδρο τα γραμμάτια είσπραξης (διπλότυπες αποδείξεις), και με τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο (σε περίπτωση κωλύματος του πρώτου) ή δύο μέλη, τα εντάλματα πληρωμών, τις επιταγές και τα λοιπά αξιόγραφα. Για κάθε δαπάνη ή εκταμίευση ή πληρωμή που θα γίνεται εκ μέρους του Ταμείου του Σωματείου θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη απόφαση-έγκριση του Δ.Σ. Στα εντάλματα πληρωμών πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός απόφασης του Δ.Σ. για την έγκριση της δαπάνης. Δαπάνες ή εκταμιεύσεις ή πληρωμές από το Ταμείο του Σωματείου αποφασίζονται, εγκρίνονται και πραγματοποιούνται από τον Ταμία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
   • Είναι υποχρεωμένος να καταθέτει σε τράπεζα, στο όνομα του Σωματείου τα χρήματα που εισπράττονται για λογαριασμό του Σωματείου.
   • Είναι υπεύθυνος για την τήρηση καταστάσεων ταμειακής κίνησης, υποβάλλοντας αυτές στο Δ.Σ. κάθε τρίμηνο ή όταν του ζητηθεί. Η κατάσταση πρέπει να περιέχει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα.
   • Ενεργεί τις αναλήψεις χρημάτων με απόφαση του Δ.Σ.
   • Καταρτίζει και υποβάλλει στο Δ.Σ. τον ετήσιο ισολογισμό και τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό. Τα ανωτέρω εγκρίνονται και επικυρώνονται από το Δ.Σ. και την Γ.Σ.
   • Φροντίζει για την είσπραξη όλων των οφειλομένων χρηματικών ποσών προς το Σωματείο.
   • Φροντίζει για την κανονικά είσπραξη των συνδρομών, εγγραφών και λοιπών εισφορών και ενημερώνει το Δ.Σ. για τις καθυστερήσεις καταβολής αυτών από τα μέλη.
   • Αναλαμβάνει την τήρηση και επιμέλεια όλων των υπαρχόντων λογαριασμών του Σωματείου στις τράπεζες, καθώς και την επικοινωνία με αυτές.
   • Με την προϋπογραφή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα μπορεί να εξουσιοδοτεί για την είσπραξη εσόδων του Σωματείου και την πληρωμή υποχρεώσεων του Σωματείου.
   
  Άρθρο 19

  ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

  Αν ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. μειωθεί και δεν υπάρχουν νόμιμοι αναπληρωτές, το Δ.Σ εξακολουθεί να λειτουργεί με όσα μέλη απαιτούνται για την ύπαρξη απαρτίας του, διαφορετικά προκηρύσσεται Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών Διοικητικού Συμβουλίου ή ζητείται ο διορισμός προσωρινής Διοίκησης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

  Άρθρο 20

  ΠΑΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

  Το Δ.Σ. παύεται προ της λήξης της θητείας του, με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που παίρνεται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Ειδικά σ' αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται απαρτία των 1 / 2 των μελών.

  Άρθρο 21

  Εκπροσώπηση σε Γ.Σ. Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών

  Το Σωματείο μπορεί να εκπροσωπείται στις Γενικές Συνελεύσεις άλλων σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών με εκπροσώπους του, που πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ή τακτικό μέλος που ορίζεται από το Δ.Σ. του Σωματείου.

   
  Άρθρο 22
  ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  Η Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται από την Γ.Σ. για διετή θητεία Αποτελείται από τρία (3) τακτικά μέλη με καθήκον την άσκηση ταμειακού και διαχειριστικού έλεγχου του Δ.Σ. και υποβολή σχετικής έκθεσης στην επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση ή και σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση αν η Επιτροπή το κρίνει απαραίτητο ή αν τούτο ζητηθεί από την Τακτική Γενική Συνέλευση. Η Ελεγκτική Επιτροπή εποπτεύει και ελέγχει την οικονομική διαχείριση του Δ.Σ. και έχει δικαίωμα να εξετάζει τα λογιστικά και ταμειακά βιβλία του Σωματείου όποτε αυτή το κρίνει αναγκαίο ή απαραίτητο. Τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, για το Δ.Σ ή για την Εφορευτική Επιτροπή.

  Άρθρο 23

  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

  Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με τη μέριμνα της Εφορευτικής Επιτροπής που αποτελείται από τρία (3) τακτικά μέλη τα οποία εκλέγονται με φανερή ψηφοφορία κατά την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, από τα τακτικά μέλη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
  Η Εφορευτική επιτροπή παραλαμβάνει από το Δ.Σ. τον εκλογικό κατάλογο, που περιλαμβάνει τα τακτοποιημένα ταμειακώς μέλη. Η Εφορευτική Επιτροπή μεριμνά για την έκδοση επαρκών ψηφοδελτίων για την καταλληλότητα της κάλπης και για κάθε σχετικό με τις αρχαιρεσίες ζήτημα.
   Η Εφορευτική επιτροπή ανακοινώνει επίσημα τους καταλόγους των υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας. Την ημέρα της ψηφοφορίας που είναι μυστική και πριν απ' αυτή η Εφορευτική Επιτροπή παραλαμβάνει την κάλπη, ελέγχει αν είναι κενή, τη σφραγίζει και στη συνέχεια ο Πρόεδρός της κηρύσσει την έναρξη της ψηφοφορίας.
   Μπορούν να παραβρίσκονται και να παρακολουθούν και οι υποψήφιοι ή εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους. Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας η Εφορευτική επιτροπή προβαίνει στη διαλογή των ψήφων και ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Η διαλογή γίνεται μπροστά σ' όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Ενστάσεις υποβάλλονται σ' όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Η Εφορευτική Επιτροπή συνεδριάζει αμέσως και ανακοινώνει την απόφαση. Στην αρχή γίνεται καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων, που πήρε ο κάθε υποψήφιος. Τέλος γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων που εκλέχτηκαν.
  Για όλες τις ενέργειες της, η Εφορευτική Επιτροπή συντάσσει πρακτικό που υπογράφεται από τα μέλη της.

  Με μυστική ψηφοφορία από τη τακτική Γ.Σ. πραγματοποιείται:

   • η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) αποτελούμενου από πέντε (5) μέλη και η εκλογή των πέντε (5) αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.
   • η εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής αποτελούμενη από τρία (3) τακτικά μέλη. και
   • η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής αποτελούμενη από τρία (3) τακτικά μέλη.

  Οι εκλογές των μελών του Δ.Σ. και των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ., των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής και των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, γίνονται με τρεις (3) ξεχωριστές ψηφοφορίες αντίστοιχα. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της εφορευτικής επιτροπής προηγείται όλων των υπολοίπων ψηφοφοριών.

  Άρθρο 24

  ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

  Δικαίωμα συμμετοχής υποψηφιότητας για μέλος Δ.Σ. ή μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής ή μέλος Εφορευτικής Επιτροπής έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Σωματείου που έχουν εκπληρώσει όλες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις (ετήσιες συνδρομές, οφειλές, κλπ) προς το Σωματείο.
   Μέλος που έχει τα προσόντα να εκλεγεί και επιθυμεί να υποβάλλει υποψηφιότητα για μέλος Δ.Σ. σε κάποιο αξίωμα, οφείλει :

   • Να καταθέσει σχετική γραπτή αίτηση προς το Δ.Σ. του Σωματείου τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα πριν από τη τακτική Γ.Σ. που θα συγκληθεί.
   • Να έχει τακτοποιήσει τις προς το Σωματείο ταμειακές του υποχρεώσεις και εν γένει τις οφειλές του, τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα πριν από την τακτική Γ.Σ. που θα συγκληθεί.

  Τα ονόματα των υποψηφίων για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. αναγράφονται σε ειδικό κατάλογο υποψηφίων με αλφαβητική σειρά. Tο ανωτέρω έντυπο φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του εν ενεργεία Δ.Σ. και τη Σφραγίδα του Σωματείου.
   Το Δ.Σ. την επόμενη μέρα από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων συνέρχεται και αποφασίζει για την ανακήρυξη των υποψηφίων για τις θέσεις των μελών του Δ.Σ. Συντάσσεται και αναρτάται στα γραφεία του Σωματείου, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την Γ.Σ., ένας πίνακας που περιέχει τα ονόματα των υποψηφίων για τις θέσεις των μελών του Δ.Σ., με αλφαβητική σειρά. Ο ανωτέρω πίνακας φέρει τον αριθμό της απόφασης του Δ.Σ,, τις υπογραφές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα και τη σφραγίδα του Σωματείου. Ίδιος πίνακας αναρτάται και στην αίθουσα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.

  Άρθρο 25

  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

   

  Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών Δ.Σ. διεξάγεται με ενιαία έντυπα ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφονται κατά αλφαβητική σειρά τα ονοματεπώνυμα των προσώπων που έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι. Η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Δ.Σ. γίνεται με ονομαστική κλήση και με αλφαβητική σειρά των ταμειακώς εντάξει δόκιμων και τακτικών μελών. Κάθε τακτικό μέλος δύναται να ψηφίσει για το ίδιο και για δύο (2) άλλα μέλη με εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.
  Οι ψηφοφορίες για την εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής και Εφορευτικής Επιτροπής γίνονται με κρυφή ψηφοφορία των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών και καταγραφή των ψήφων από την υπάρχουσα Εφορευτική Επιτροπή, αφού πρώτα αναγραφούν και διαβαστούν στην Γ.Σ. τα ονόματα των υποψηφίων. Υποψηφιότητες για την Ελεγκτική Επιτροπή και την Εφορευτική Επιτροπή υποβάλλονται προφορικά μέχρι και πριν τη διενέργεια των αντιστοίχων ψηφοφοριών.
   Στις εκλογές, το τακτικό μέλος που έχει δικαίωμα ψήφου, επιδεικνύει, πριν ψηφίσει, στην Εφορευτική Επιτροπή την αστυνομική του ταυτότητα, ή το διαβατήριό του, ή άλλο δημόσιο έγγραφο που αποδεικνύει τα στοιχεία του και παραλαμβάνει από την Εφορευτική Επιτροπή ένα φάκελο, ένα ενιαίο και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
   Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας κάθε μέλος δικαιούται να τοποθετήσει αριστερά των ονοματεπωνύμων των υποψηφίων της προτίμησης του μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης για το Δ.Σ. και δύο (2) σταυρούς για την Ελεγκτική και Εφορευτική Επιτροπή. Οι σταυροί τοποθετούνται παραπλεύρως των ονομάτων και θα πρέπει να αντιστοιχεί ένας (1) σταυρός προτίμησης ανά ονοματεπώνυμο υποψηφίου, διαφορετικά το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο. Το κάθε συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο ή το λευκό εσωκλείεται μέσα στον αντίστοιχο φάκελο και οι σφραγισμένοι φάκελοι ρίχνονται έκαστος στην κάλπη της Εφορευτικής Επιτροπής τη στιγμή της πραγματοποίησης της ψηφοφορίας.
   Οι πέντε (5) πρώτοι κατά σειρά επιτυχίας του ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή μελών του Δ.Σ. αποτελούν τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. και οι επόμενοι πέντε (5) κατά σειρά αποτελούν τα αναπληρωματικά μέλη αυτού. Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων διενεργείται κλήρωση από την Εφορευτική Επιτροπή.
   Το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την εκλογή του συνέρχεται υποχρεωτικά υπό την προεδρία εκείνου, που πήρε τις περισσότερες ψήφους και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα, τον Ταμία και τους Εφόρους των Τμημάτων. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση παραίτησης μέλους του Δ.Σ. και την κάλυψη της θέσης από αναπληρωματικό μέλος.
   Σε περίπτωση ισοψηφίας για την ανάδειξη του Προέδρου, τότε διενεργείται κλήρωση. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. κοινοποιείται μετά σε όλα τα μέλη από το Δ.Σ.
   Στη συνεδρίαση συγκρότησης του Δ.Σ. σε σώμα καλείται το απερχόμενο Δ.Σ. να παραδώσει στο νέο Δ.Σ. τα Βιβλία, τις σφραγίδες, το αρχείο, τα κλειδιά των γραφείων και γενικά τα περιουσιακά στοιχεία του Σωματείου με σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής που υπογράφεται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Ταμία.

  Άρθρο 26
  ΒΙΒΛΙΑ

  Το Σωματείο τηρεί τα παρακάτω Βιβλία:

   

   • Βιβλίο Μητρώου Μελών
   • Βιβλίο Μητρώου Συνδρομητών και Χορηγών
   • Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων
   • Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου
   • Βιβλίο Ταμείου

  Αν χρειασθεί η τήρηση άλλων βιβλίων που δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα, το Δ.Σ. αποφασίζει για τη τήρηση τους.

   
  Άρθρο 27

  Για λήψη απόφασης ν' αλλάξει ο σκοπός του σωματείου χρειάζεται η συναίνεση όλων των μελών. Η συναίνεση των απόντων μπορεί να δοθεί και εγγράφως.

  Για την τροποποίηση του καταστατικού και τη διάλυση του Σωματείου απαιτείται απόφαση της Γ.Σ. που λαμβάνεται με απαρτία του των ταμειακώς εντάξει μελών, με πλειοψηφία των των παρόντων.

  Σε περίπτωση που τα μέλη δεν φτάνουν τα δέκα το Σωματείο διαλύεται με αίτηση στο Πρωτοδικείο από οποιοδήποτε μέλος.

  Αν διαλυθεί το Σωματείο, η περιουσία του περιέρχεται σε φορέα που θα αποφασίσει η Γ.Σ.

  Άρθρο 28

  ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

  Το Σωματείο φέρει σφραγίδα ορθογώνια παραλληλόγραμμη το διακριτικό τίτλο "LANCIA CLUB HELLAS", κάτωθεν δε το έτος ίδρυσης 2007.

  Το διακριτικό σήμα του σωματείου περιλαμβάνει .. καθώς και την φράση LANCIA CLUB HELLAS.

   
   
   
   
  Άρθρο 29

  Καθετί που δεν προβλέπεται από το παρόν ρυθμίζεται από τη νομοθεσία περί Σωματείων και τον Αστικό Κώδικα.

  Το Καταστατικό τούτο, αποτελούμενο από είκοσι εννέα (29) άρθρα διαβάστηκε και ψηφίστηκε κατ' άρθρο και στο σύνολό του από τα Ιδρυτικά Μέλη την Το Καταστατικό θα ισχύει από την καταχώρισή του στο τηρούμενο δημόσιο βιβλίο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

   

  Αθήνα, 1η Ιουνίου 2007

  ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                                                                     Το καταστατικό υπεγράφη από τα 23 Ιδρυτικά Mέλη τη 1η Ιουνίου 2007

Αποπ. Ευθύνης
  Το όνομα χώρου "LanciaClubHellas.gr" και όλα τα μέρη του περιεχομένου του δεν ανήκουν στον Δικαιούχο του σήματος Lancia, ο οποίος είναι η Fiat Automobiles Group S.p.A. (Ιταλία) ή η θυγατρική της στην Ελλάδα. Οποιεσδήποτε απόψεις, πληροφορίες και τεχνικές συμβουλές που παρουσιάζονται στο "LanciaClubHellas.gr" δεν αντικατοπτρίζουν με κανέναν τρόπο την επίσημη τεκμηρίωση, δελτία τύπου και πολιτκή της Fiat Automobiles Group S.p.A. σε σχέση με το σήμα Lancia.
  Οι κάτοχοι του domain "LanciaClubHellas.gr" δηλώνουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο του αντίστοιχου ιστοχώρου δεν παραβιάζει κατ'ουδένα τρόπο ή αντίκειται σε οποιοδήποτε ουσιώδες συμφέρον της Fiat Automobiles Group S.p.A. (Ιταλία) ή της θυγατρικής της στην Ελλάδα. Οι κάτοχοι του domain "LanciaClubHellas.gr" αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη για απώλεια ή ζημία, η οποία ενδεχομένως να προέλθει σε σχέση με τις τεχνικές συμβουλές που περιέχονται σ'αυτόν τον ιστοχώρο. Οι τεχνικές συμβουλές σ'αυτόν τον ιστοχώρο βασίζονται μόνο στην εμπειρία κατοχής και λειτουργίας αυτοκινήτων Lancia, στην κατά το δυνατό βέλτιστη γνώση των σχετικών επιστημών μηχανικής και δεν αντικαθιστούν με κανέναν τρόπο τις συστάσεις της Lancia παγκοσμίως.
 Συμμετοχή
Εάν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε στο Lancia Club Hellas, ή να συνεισφέρετε ενεργά στην ανάπτυξή του, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τη Σελίδα Επικοινωνίας.
Αρχική |Lancia Club Hellas| Ιστορικό | Νέα | Επικοινωνία   Lancia |Lancia Club Italia|Forum-Lancia Club Hellas